Középkorú pár

Kedves középkorú házaspár!

Azért ajánljuk Nektek, akik már öt évnél hosszabb ideje éltek Szentségi házasságban a Házas Hétvégét, a Házas Hétvége időt és lehetőséget teremt kapcsolatotok átgondolására, egymás újra felfedezésére. Segítséget és eszközt nyújt ahhoz, hogy a bennetek meglévő, de a mindennapok rohanásában megkopott szeretetet megújítsátok, megőrizzétek!

„Valójában azok az egyensúlyzavarok, melyektől a mai világ szenved, azzal az alapvetőbb egyensúlyzavarral függenek össze, mely az ember szívében gyökerezik. Mivel esendő és bűnös, gyakran teszi azt, amit nem akarna, amit pedig szeretne, nem teszi meg.” (Az idézet a II. Vatikáni Zsinat Gaudium et spes kezdetű lelkipásztori konstitúciójából való, GS 10)

További információ

A „KAPCSOLATTARTÓK” menüpont alatt a lakhely szerinti legközelebbi felelős házáspárt érdemes keresni. A megadott elérhetőségek bármelyikén felvehető velük a kapcsolat.

Csik

Középkorú párok vallomása a Házas Hétvégéről:

„Megrendítő volt az élmény, hihetetlen sok új csodát fedeztem fel a páromban! Házasságunk teljesen új értelmet kapott!” (22 éves házasok)

„Újra egymásra találást, megújulást jelentett. Nagy kincsre leltünk, amit azóta, a hétköznapokban használva, sok-sok örömet és lelkesedést élünk meg.” (14 éves házasok)

„Megtaláltam azt, amit úgy hittem elvesztettem: rájöttem, hogy a párom nélkül olyan az életem, mint a kabát gomb nélkül, a virág illat nélkül, vagy az étel só nélkül.” (16 éves házas)

Középkorú pár

„Megtaláltam azt a közösséget, ahol igazán feltöltődhetek” (15 éves házasok)

„Számunkra az a hétvége egyfajta "második nászút" volt!” (23 éves házasok)

„Kapcsolatunk megújulásának kezdete volt: felismertük Isten jelenlétének fontosságát kapcsolatunkban!” (16 éves házasok)

„Megújítást, egymás iránti tudatos elkötelezettséget, éltető programot jelentett, hasonlóan gondolkodó, és együtt cselekvő házaspárok közösségében.” (25 éves házasok)

„Újraéledt a reményem, hogy az el nem múló szerelemről szóló álmom reális: mi ketten megvalósíthatjuk! Igenis lehet szerelemben, boldogságban végigélni a házasságot.” (20 éves házas

„Megtaláltuk újra egymást, a szerelmünket, a Hétvége elindított bennünket a Krisztusi úton.” (20 éves házasok voltunk)

„Előjött egy kamaszkori érzés, amit már elfelejtettem - és ez a szerelem!” (20 éves házasok)

„Nem kell feladni, belőlünk is lehet még jó házaspár!” (15 éves házaspár)

„A szeretet nem csak érzelem, érzés, hanem döntés. Fontos a párom melletti döntés: naponta!” (19 éves házasok)

„Megéltem a mély egységet a párommal, a szeretet felemelő voltát, és azt, hogy a Hétvégés közösségnek nagy megtartó ereje van!” (16 éves házasok)

„Túlcsordult a szerelem bennem. Megéltem egy fantasztikus közösségi élményt. Jézus is köztünk volt!” (16 éves házasok)

„Ismét egymásra találtunk, és a románc pillanatait éltük meg!” (19 éves házasok)

Középkorú pár

„Újból olyan mély lett a szerelmünk, mint a házasságunk elején. Megtanultuk, hogyan lehet ezt megőrizni, és állandóan frissen tartani.” ( 18 éves házasok )

„Világossá vált: a szerelem nem múlt el! Ugyan olyan szerelmes vagyok mint régen!” (22 éves házasok)

„Megújította a házasságunkat, életünk egyik legmeghatározóbb élménye volt.” (19 éves házasok)

„Segített nekünk abban, hogy Isten rólunk alkotott álma szerint bekapcsolódjunk és kiteljesedjünk egymás életében!” (23 éves házasok)

„Csodálatos volt rádöbbenni arra, hogy a szomszéd kertje nem zöldebb!” (19 éves házasok)

„Az újrakezdés állandó lehetőségét kaptuk. Rájöttünk, hogy a szerelem újra és újra feléleszthető!” (19 éves házasok)

„Őszintébb és örömtelibb lett a párkapcsolatunk.” (17 éves házasok)

„Újra szerelmes lettem, 21 év után!”

„Rádöbbentem, ki vagyok én, és kicsoda Vera, ami erőt adott, lelkesítő élményt. Nagykorúvá vált a házasságunk!” (18 éves házasok)

vissza