Fiatal pár

Kedves fiatal házaspár!

Azért ajánljuk Nektek a Házas Hétvégétmert az öt évnél régebben házasodott, Szentségi házasságban élő, de még fiatal házasokat megerősíti egymás iránti szeretetükben, ugyanakkor felkészít benneteket arra, hogy a kapcsolatotokat törvényszerűen elérő csalódásokat könnyebben feldolgozzátok, különbözőségeiteket szeretettel elfogadjátok, sőt abban értéket találjatok.

„Isten azonban nem magányosságra teremtette az embert: kezdettől fogva 'férfinak és nőnek teremtette' őket (Ter 1,27), kiknek kapcsolata a személyes közösség ősformája. Az ember ugyanis ízig-vérig társas lény, és másokkal való kapcsolat nélkül képtelen élni és képességeit kifejleszteni.” (Az idézet a II. Vatikáni Zsinat Gaudium et spes kezdetű lelkipásztori konstitúciójából való, GS 12)

További információ

A „KAPCSOLATTARTÓK” menüpont alatt a lakhely szerinti legközelebbi felelős házáspárt érdemes keresni. A megadott elérhetőségek bármelyikén felvehető velük a kapcsolat.

Csik

Fiatal házasok vallomása a Házas Hétvégéről:

„Kapcsolatunk elmélyült, és meghitté vált!” (13 éves házasok)

„Újra szerelmes lettem a feleségembe!” (10 éves házas)

„Felismertem, hogy páromat kell életemben az első helyre tennem, ha boldog akarok lenni!” (13 éves házasság után)

„Olyan volt, mint egy hosszú távollét utáni hazaérkezés, de úgy is mondhatnám, hogy egy állott levegőjű lakás kiszellőztetése.” (11éves házasok)

„Újjászületés volt, megújulása a házasságunknak, hitéletünknek.” (10 éves házasok)

„Megfiatalodtunk, és újra éltük mézesheteinket!” (13 éves házasok)

„Kulcsot kaptunk ahhoz, hogyan nyissuk ki szívünk kapuját egymás felé.” (9 éves házasok)

„A Hétvége olyan volt, mint a növényeknek a nyári nap után a hűsítő zápor. Felfrissítette, újjáélesztette a szerelmünket. Erőt adott, lendületet, a további évekhez.” (7 éves házasok)

„Megértettem, hogy a szeretet tudatos döntés, akarattal irányíthatom és táplálhatom, és rajtam múlik, hogy a párom érzi-e a felé irányuló szeretetemet!” (12 éves házas)

„Én is érték vagyok, úgy ahogy vagyok, és ott van rám szükség, ahol vagyok - ez a felismerés lendületet adott, ami ma is visz, felemel.” (10 éves házas)

„Újraélesztette a szerelmünket, és meghatározta a kapcsolatunk jövőjét.” (10 éves házasok)

„A házasságot nem az esküvő jelenti, hanem a folyamatos együttélés. Ezért érdemes szebbé, jobbá tenni. Nekünk 9 év porát sikerült lefújnunk, és erre már nagy szükségünk volt!” (9 éves házas)

„Élő, vonzó, követendő, házasság- és egyházképet kaptunk.” (12 éves házasok)

„Különleges hangvétel, az állandó megújulás lehetősége.” (6 éves házasok)

„Távlatokat nyitott a kapcsolatunknak. Újra egymásra találtunk, és tudatosította bennünk: most már csak rajtunk múlik, akarjuk-e ezt az új, kinccsel felérő utat járni?!” (13 éves házasok)

„Igazi találkozás volt számunkra, ami felszínre hozta azokat a rejtett kincseket, amelyeket azóta is csiszolgatunk, hogy beragyogja életünket, és erősítse kapcsolatunkat.” (11 éves házasok)

„Tudatos egymásra figyelést, és kapcsolatunk elmélyítését jelentette.” (9 éves házasok)

„Megváltozott a kapcsolatunk, örömtelibbek lettünk!” (5 éves házasok)

„Tudatosodott a szerelmünk.” (12 éves házasok)

vissza